Aktualitātes,Slīdrāde

19.01.2019.

Izstāde “Latvijas 500gade”

No 2019. gada 11. janvāra Cēsu pilsētas mākslas skolā skatāma PIKC NMV JRMS profesionālās ievirzes izglītības programmas nobeiguma darbu izstāde “Latvijas 500gade”.

Jānis Dukāts
JRMS vadītājs

Profesionālās izglītības kompetences centra “Nacionālā Mākslu vidusskola” struktūrvienības “Jaņa Rozentāla Mākslas skola” profesionālās ievirzes 2017./2018. mācību gada 9. klases izglītojamo kopīgā nobeiguma darba tēma ir “Latvijas 500gade”. Latvijas 100gades ietvaros skolas jaunieši ielūkojās valsts nākotnes vīzijās un radīja 20 unikālus gleznojumus, kuros pausta jauniešu individuālā pozīcija un vēstījums par Latvijas nākotni pēc 400 gadiem un procesiem, kādi norisinātos futūristiskajā valstī. Cilvēkiem vienmēr ir bijusi milzīga ziņkāre un vēlme ielūkoties nākotnē ar astroloģijas palīdzību, numeroloģiju, skatoties dabas procesos, ar zīlēšanu kafijas biezumos un ar taro kārtīm, lai saprastu, kā tā viņus ietekmēs. Nobeiguma darbos paustajās atziņās ir atrodami vēlējumi Latvijai, kādai tai vajadzētu izskatīties vai gluži pretēji, nekad nekļūtu par realitāti.

Ilgnese Avotiņa
JRMS direktora vietniece izglītības jomā

Jau sešpadsmito gadu Mazās Rozentālskolas 9. klases audzēkņi prezentē skolotājiem un visiem interesentiem savas radošās nobeiguma kompozīcijas eļļas glezniecības tehnikā. 2017./2018. mācību gadā tās tapa gleznotāja Jāņa Dukāta rūpīgā vadībā un pievērš mūsu uzmanību Latvijas tālai nākotnei – tās uzplaukumam, labklājībai, kā arī riskantai neapdomībai.