Aktualitātes,Slīdrāde

21.09.2020.

JCE Biennāles “Eiropas jaunrade” 2019-2021 ietvaros atklāj Cēsu pilsētas mākslas skolas jauniešu darbu izstādi

18. septembrī Vides risinājumu institūts un Cēsu pilsētas Mākslas skolas jaunie mākslinieki atklāja plenēra izstādi Zinātnes un mākslas centrā “Brūzis”.

Plenēra laikā Cēsu pilsētas Mākslas skolas audzēkņi vecumā no 15-17 gadiem smēlās iedvesmu no 55 daudzsološo Eiropas jauno mākslinieku darbiem, lai dažādās tehnikās radītu savus darbus un savas interpretācijas. Laikmetīgās mākslas izstāde JCE Biennāle 2019-2021 Cēsīs viesojas jau trešo reizi, arvien spēcīgāk iezīmējot pilsētu kā pievilcīgu un starptautiski atzītu laikmetīgās mākslas un kultūras galamērķi. Šī gada izstādē apskatāmi laikmetīgās mākslas darbi, ko veidojuši 55 jaunie mākslinieki no septiņām Eiropas valstīm: Francijas, Dānijas, Itālijas, Spānijas, Portugāles, Latvijas un Rumānijas.

Cēsu jaunie mākslinieki izvēlējās izstādes darbus, kas viņus uzrunā visspēcīgāk, lai rastu iedvesmu jaunu izpausmju radīšanai. Pēc 3 stundu radošā darba, JCE biennāles “STOP MAKING SENSE” izstāde tika papildināta ar plenēra laikā veikto. Plenēru un izstādes atklāšanu vadīja multimāksliniece Agnese Aljēna.

Laikmetīgās mākslas biennāle JCE Biennāle 2019-2021 tika izveidota 2000. gadā Parīzes piepilsētā Monrūžā ar mērķi sniegt atspēriena iespējas jaunās paaudzes māksliniekiem un veicināt viņu atpazīstamību Eiropas un pasaules mērogā. Biennālē piedalās valstis, kas apņēmušās stimulēt laikmetīgās mākslas un kultūras norises. Pateicoties kuratora Alberto Di Džennaro un Kaņepes kultūras centra vadītāja Dāvja Kaņepes iniciatīvai, JCE biennāle nonāca Latvijā. Divu gadu laikā biennāles izstāde apceļo iesaistīto valstu galerijas un mākslas centrus, pavisam kopā mērojot 5850 km. Zinātnes un mākslas centrs “Brūzis” ir jau trešā biennāles izstādes pieturas vieta. Pēc tam tā dosies uz Klužu-Napoku Rumānijā.

Izstāde apskatāma līdz 2020. gada 27. septembrim zinātnes un mākslas centrā “Brūzis”, Lenču iela 11, Cēsis.

Izstādes norises laiki: ceturtdiena-svētdiena no plkst. 12.00-20.00. Izstādes ieejas maksa: Plenēra atklāšanas dienā ieeja bez maksas. Pārējā laikā 3,50 EUR, studentiem, skolēniem un pensionāriem 2 EUR, bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.