Aktualitātes,Slīdrāde

07.12.2020.

Cēsis 2027 – Eiropas Kultūras galvaspilsēta

Sākoties attālinātajam mācību procesam, Mākslas skolas audzēkņi divas nedēļas līdz 6. novembrim veidoja ideju skices un izstrādāja logo konkursam. Konkursu „Cēsis 2027” – Eiropas Kultūras Galvaspilsēta” izsludināja Cēsu novada dome. Bērniem bija jāpadomā ar ko viņiem saistās Cēsis, kuri ir Cēsu atpazīstamākie objekti un kā idejā iesaistīt zvaigznes motīvu, kas bija konkursa pieteikuma radošais koncepts.

Kad uzdevums tika veikts, mēs apkopojām un iesniedzām domei vairāk kā 100 darbus. Konkurss noslēdzās novembra beigās, un tagad arī mēs esam gatavi parādīt mūsu jauniešu veikumu. Katrs no darbiem izceļas ar ko īpašu. Lai uzsvērtu darbu dažādību, zemāk vairākus no tiem pievienojām galerijai.

Vizuālās identitātes konkursa mērķis bija iegūt autentisku, oriģinālu, ērti lietojamu un Cēsis raksturojošu vizuālo identitāti notikumam “Cēsis – Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2027”. Konkurss bija atklāts, un katrs pretendents tajā varēja iesniegt neierobežotu darbu skaitu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukums 2027. gadā tiks piešķirts vienai Latvijas un vienai Portugāles pilsētai. Šī ir otrā Cēsu kandidēšana, uz 2014. gada titulu piekāpjoties Rīgai.