Aktualitātes,Slīdrāde

16.12.2020.

Noslēdzies spēļu projektu konkurss “Dizaina darbi”

Konkursā “Dizaina darbi” skolēni tika aicināti iesūtīt idejas un maketus pašu gudrotām un izgatavotām spēlēm. Konkursa mērķis ir rosināt skolēnus iepazīt dizainu un izmēģināt savus spēkus dizaina projekta izstrādē. Konkursu “Dizaina darbi” jau otro gadu organizē Mākslas izglītības centrs TRĪS KRĀSAS, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Skolēni izstrādāja un iesniedza vairāk kā 30 spēļu projektus, no kuriem žūrija izvēlējās piecus labākos. Strādājot individuāli vai kopā, skolēniem bija jāveic secīgi uzdevumi – jāizstrādā spēles ideja, jāizgatavo spēles prototips un jāveic spēles testēšana, dokumentējot procesu rakstiski, fotogrāfijās un video.

Mūsu skolas audzēkņi Ričards Strazdiņš (”Ja meklē, tad atrod”), Leons Bluks (”Ķerenes”), Jānis Namejs Brūveris un Estere Pūle (“Kas tur lido???”) kļuva par konkursa laureātiem, bet Madarai Veldzei par spēli ”Vista mežā” – atzinība.

Spēļu autori idejas spēlēm meklējuši gan interpretējot jau esošas spēles, gan atceroties savu pieredzi, spēlējoties ar draugiem vai apgūstot kādu jaunu tehnoloģiju. Spēles “Ja meklē, tad atrod” autors Ričards Strazdiņš savu spēles ideju izdomājis, atceroties mākslas skolas pieredzi: “Ideja radās, atceroties uzdevumu – zīmuļu statīvu – sunīti, kuru pirms diviem gadiem no koka veidoju mācību stundā “Darbs materiālā”. Redzot kokapstrādes darbnīcā esošos materiālus – koka latas un mēbeļu tapiņas, radās ideja, kā šos materiālus var pārvērst par spēli.”

Konkursa darbus vērtēja dizaineri Inga Zotova, Toms Mūrnieks, Liene Jākobsone. Paredzēts, ka pēc konkursa noslēguma ikviens iesniegtā projekta autors individuāli saņem žūrijas komentāru, tā mērķis – vērst uzmanību uz katra projekta veiksmēm, trūkumiem, kā arī sniegt praktiskus padomus jaunajiem dizaineriem, kā projektu uzlabot. Žūrija, vērtējot spēles, akcentēja dizainam raksturīgus aspektus – ilgtspēju, funkcionalitāti, piemērotu materiālu izvēli, kā arī asprātīgus risinājumus un spēlēšanas prieku. Toms Mūrnieks, Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina fabrikas projektu vadītājs, komentējot konkursā iesūtīto spēļu projektus, izteica atziņu, ka “labākie konkursa darbi ļāva raisīties domām kādi soļi būtu sperami, lai spēles ideju pārnestu reālā produktā – spēlē”.

Konkursa veiksmīgākie autori balvā saņems Solid Wood Gifts spēles kopā ar novēlējumu turpināt gudrot un īstenot “dizaina darbus” arī turpmāk!

Mēs sakām lielu paldies mūsu skolotājiem Dignai Bicānei un Vilnim Kļaviņam!