Aktualitātes,Slīdrāde

18.06.2022.

Izlaidums! 2021./2022. m.g.! Cēsu izstāžu nams! 40 absolventi! 109 jauno mākslinieku darbi! Skolas nobeiguma apliecības, dāvanas, ziedi un sirsnīgi sveicieni!

Cēsu pilsētas Mākslas skolu beidzot, katram Mākslas skolas audzēknim ir uzdots uzdevums prezentēt  skolas noslēguma darbus dažādos priekšmetos.  Darba autori  izvēlējās  sev aktuālu tēmu, zīmēja,  gleznoja, veidoja tēlniecībā un praktiskos darbus keramikā, stiklā, kokapstrādē,  papīra dizainā un grafikā. Šī brīvība izvēlē nodrošina, ka katru gadu mākslas skolas noslēguma darbu izstāde ir daudzveidīga saturiski gan tehniku, gan formas ziņā.

Audzēkņu darbiem nav tikai dekoratīva nozīme, to pamatā ir katram savs stāsts – autora skatījums uz piedzīvoto, notiekošo vai iespējamo.  Jauniešu drosme  atklāt sevi mākslā un darīt to pārliecinoši un izteiksmīgi.

 

Sadarbībā ar Cēsu pašvaldību un ar Cēsu izstāžu namu mums ir dota iespēja katru gadu veidot ekspozīciju un iekārtot šeit izstādi. Ir iespēja ieraudzīt kopainā mūsu skolēnu paveikto. Aicinām Cēsu iedzīvotājus un viesus iepazīt un baudīt jauno mākslinieku radošos darbus.

Izstāde būs skatāma no 17.06. – 02.07.