Aktualitātes

03.09.2022.

Mācību gads ir sācies!

1.un 2.septembra satikšanās Priekuļu un Cēsu Mākslas skolās visiem bija priecīgs notikums,  jauns sākums ar apņemšanos labi mācīties, būt  radošiem mākslas izglītībā.

Skolā, saglabājot skolas tradīcijas, jaunie uzņemtie skolēni veica pirmos iztēles un fantāzijas  pārbaudījumu uzdevumus, pārliecinoties par savām mākslinieciskajām spējām.

Jauno 2022./2023. mācību gadu mūsu skolā šogad uzsāk rekord liels audzēkņu skaits, 78 skolēni. Priekuļos 20V, pamatskolas līmeņa programmas 1.klasē mācīsies 12 skolēni. Cēsis 20V programmā ir nokomplektētas divas pirmās klases un 30V, vidusskolas līmeņa programmā, ir uzņemti 12. jaunieši. Gan Priekuļu skolā, gan Cēsīs  kopā ir nokomplektētas 3 sagatavošanas grupas.

Pirmo nedēļu uzsāksim veicot gan diagnosticējošos radošos darbus, gan interpretējot mākslas darbus, gan radot un procesā iesaistot savas iepriekšējā pusgada skices, plenēra darbus un pētnieciskos darbus no muzeja, izstāžu nama un Cēsu koncertzāles galerijas ekspozīciju apmeklējuma. Plānojam mērķtiecīgu darbu. Katrs skolēns radīs un izstrādās savu šī mācību gada pirmo mākslas darbu, kopā izveidojot mūsu skolas galerijā, skolas foajē jauno ekspozīciju.

Lai mācāmies ar prieku, lai varam baudīt mākslas pasauli 2022./2023. mācību gadā!