Aktualitātes

31.01.2023.

Valsts konkurss “Apģērbs ir vēstījums”

Latvijas profesionālās ievirzes izglītības programmas „Vizuāli plastiskā māksla” audzēkņiem 2022./2023. mācību gada Valsts konkursa šī gada tēma „Apģērbs ir vēstījums”.

Konkursa mērķis ir mācību rezultātu izvērtēšana un kultūrizglītības attīstības sekmēšana, veicinot starpdisciplināru tēmu apguvi radošā mācību procesā.

Konkursa uzdevumi: dot iespēju audzēkņiem iepazīt apģērbu dizainera darbu, iepazīties ar mākslas un dizaina piemēriem, modes dizaineriem, aktualitātēm modes industrijā, izveidot apģērbu kolekciju, paužot konkrētu vēstījumu, pilnveidot audzēkņu pieredzi prezentēt radošā darba ideju.

Noslēgusies ir konkursa I kārta. Skolēni iejutās dizaineru un modeļu lomā.Tā bija kā spēle, koncepcijas izstrāde. Izvēlējās to, kas patīk! Ziņu apģērbs nes! Skatītājs – uztver, vai nē, ko un kā uztver?

Skola nosūtīja uz konkursa II kārtu izvirzītā dalībnieka vai dalībnieku grupas projektu un vizītkarti digitālā formātā.

Pamatojoties uz konkursa I kārtas rezultātiem, skola izvirzīja 6 pretendentus konkursa II kārtai. Projektā piedalījās dizaina nodaļas, koktēlniecības nodaļas un keramikas nodaļas audzēkņi. Konkursam uz Rīgu tika izvirzīti 2 grupu projekti un 4 individuālie autori.

Konkursa norises procesus vadīja skolotāji Digna Bicāne, Inga Miezīte un Dace Cēdere. Priekšmetu skolotāji veicināja starpdisciplināru tēmu apguvi.

Konkursa II kārtas norise notiek attālināti, konkursa žūrijai izvērtējot  II kārtai elektroniski iesniegtos darbus.