Aktualitātes,Slīdrāde

24.08.2024.

Izstāde – “Portretu skola”

Mākslas skolas skolēniem bija vienreizēja iespēja 31. jūlijā piedalīties portretu darbnīcā, mācoties veidot portretu profesionālu mākslinieku vadībā, eksperimentējot tehniski, realizējot savu portreta attēlojuma ieceri un apgūstot jaunas prasmes mākslā vērojot no dabas.

Tā bija tikšanās ar māksliniekiem/ pasniedzējiem portretu zīmēšanas darbnīcā “Portretu skola”. Mākslas skolas skolēni iepazinās ar portretu tapšanas pamatiem, skicēja un zīmēja un varēja vērot, kā top liela izmēra portretu darbi un mākslinieku daudzveidīgās skices dažādās tehnikās Lielo mākslinieku izpildījumā.

No 29. jūlija līdz 3. augustam  Mākslas skolā tikās profesionāli gleznotāji, lai zīmētu un gleznotu laikabiedru,  Cēsu kultūras veidotāju portretus un pašportretus. Tapa mākslinieku grupas portretu izstāde, kura būs skatāma visu septembri!

Plenērā piedalījās- Ritums Ivanovs (Cēsu Mākslas balvas ieguvējs), Laima Bikše, Ansis Rozentāls (LMA), Jānis Dukāts (JR Mākslas vsk. direktors), Jānis Blanks, Kristīne Rozenberga, Reinis Liepa (LMA), Mārtiņš Zutis (LMA), Signe Vanadziņa, Jānis Šneiders, Gatis Šļūka (karikatūrists), Ērika Māldere un Rasmus Ivanovs (JRMākslas vsk.).