Aktualitātes,Slīdrāde

04.09.2023.

Silti sveicieni jaunajā mācību gadā!

1. septembrī, kad mēs sākam Jauno mācību gadu, mums priekšā ir kaut kas īpašs, kaut kas,- kas  mūs aizvedīs uz jauniem izaicinājumiem.

Mēs svinām arī Zinību dienu. Šodienas mākslas izglītība attīsta ne tikai akadēmiskās prasmes, bet arī mūsdienu domāšanas prasmes. Radošums un spēja domāt atšķirīgi ir kļuvusi par būtisku sastāvdaļu mūsu personīgajā un profesionālajā attīstībā. Mēs gatavojam jūs nākotnei, kas pieprasa inovācijas un jaunas idejas. Mūsu skolotāji ir jūsu ceļvedis šajā mācību ceļā. Radošie skolotāji, ir šeit, lai jums palīdzētu augt un attīstīties.

Būtisks jautājums, kas interesē daudzus ir: Vai mākslas skolas skolēnam ir jābūt talantīgam?-   Atbilde ir  jā un nē. Jā, talants ir svarīgs, taču ir tikai 1% no mācīšanās vienādojuma, kam seko 99% dedikēta darba. Lai kļūtu labāki savā jomā, ir nepieciešama pastāvīga apņemšanās, rūpīga darba prakse un centība.

Svinot šo dienu, mēs atzīmējam mūsu skolas vēsturi. Oktobrī atzīmēsim mūsu skolas 35. gadadienu. Tas ir laiks, lai aplūkotu visu, ko mēs esam sasnieguši kopā, lai saglabātu entuziasmu un mērķtiecību nākotnes izaicinājumu priekšā.

Pateicību par to esam parādā māksliniekam un skolotājam Pēterim Rozenbergam.  Viņš ir skolas idejas iniciators. Viņš šo ideju realizēja, īstenoja to kopā ar mūsu Skolas oficiālo dibinātāju,- Cēsu novada pašvaldību. Mēs esam lepni, ka mūsu skola ir nosaukta mākslinieka, Pētera Rozenberga vārdā.

Mēs sāksim šo mācību gadu ar prieku un apņemšanos. Lai tas būtu pilns ar iedvesmu, radošumu un atklājumiem! Prieks mums visiem par šo sākumu!