Aktualitātes,Slīdrāde

12.05.2024.

Mākslas dienas 2024

Mākslas dienu tradīcija ir neatņemama Latvijas vizuālās mākslas dzīves sastāvdaļa.

Izstādē Mākslas dienas 2024 Mākslas Skolā ir eksponēti mūsu skolotāju radošie darbi.

  1. gada nogalē tiekoties un kopīgi esot, ieskicējām pamata krāsu laukumus,- ieceri idejai. Kādam tā bija mirkļa interpretācija,- gatavs darbs, kādam bija laiks ieceri turpināt un pabeigt .  Tas ir kā skats pa apli, glezniecība aplī, apaļi… Skolas vestibilā ir eksponēti 13. darbi.

Līdzās Ērikas Mālderes kreses studijām, Ingūnas Briedes jūras skats ar kaiju, Aigara Lenkeviča īpaši veidotajā zeltījuma rāmī sarkankrūtītis uz pelēkzila fona, Ingas Jākobsones lidojošais putns, Zigmunda Viļņa torsa kompozīcija, Eero Rass mirklis meža ielokā, Vivitas Zuzules kompozīcija ar omleti, Emmas Rass gaismas, Alises Miezītes interpretācija par siera rituli, Kristapa Strauta skats uz Mākslas skolu no putna lidojuma, Ingas Miezītes ziedu interpretācija, Ilmas Strazdiņas Apaļais, Daces Cēderes piejūras asociācijas.

Skolotāju sniegums, apliecina ka, process vizuālajā mākslā veido savu pienesumu un ieskicē mūsu skolotāju tēlotājas mākslas tendences. Māksla var kalpot kā platforma, kur skolēns ierauga kā uzmirdzēt talantam vai nobriedušam māksliniekam radīt intrigu par daiļrades novitātēm vai ierasto, zināmo.

Izstāde ir radīta izvēloties gleznas balto pamata formātu,- apli, tas ierosina, aicinot doties jaunas mākslinieciskās identitātes meklējumos laikā, mudinot radīt un pāraugt nākotnes uzmirdzēšanā.