Aktualitātes,Slīdrāde

21.03.2024.

Murālis manā pilsētā.

Noslēdzies Jelgavas Mākslas skolas rīkotais vizuālās mākslas darbu konkurss “Murālis manā pilsētā”, kurā piedalījās 409 dalībnieki no 47 Latvijas Mākslas skolām. Konkursā apbalvoti 17 labāko darbu autori dažādās vecuma kategorijās no Latvijas Mākslas skolām.

17.-19 gadu grupa, 3.VIETA DAGNIJAI NOVICKAI par darbu “Draiskulības”. Paldies datorgrafikas skolotājai Dignai Bicānei!

Galvenā balva visiem laureātiem bija grafiti mākslinieka Viestura Holendera (HolisArt https://holisarts.wixsite.com/holis) vadītā meistarklase. Tās laikā katram dalībniekam bija iespēja izveidot savu mākslas darbu, izmantojot krāsu aerosolus, iepazīties ar dažādām krāsu aerosolu izmantošanas tehnikām, kā arī saprast atšķirības starp murāli un grafiti.

Jelgavas Mākslas skolas rīkotais vizuālās mākslas darbu konkurss notika no 2023. gada 6. oktobra līdz 2024. gada 14. februārim. Konkursa mērķis bija Latvijas mākslas skolu audzēkņiem radīt padziļinātu interesi par savu pilsētu (rajonu, ciemu), kā arī veicināt vispusīgu radošo pašizpausmi, veidojot profesionāli kvalitatīvu mākslas darbu ideju metus (skices) un multikulturālas komunikācijas veidošana.

Skolēnu darbus vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija jomas profesionāļi. Galvenie vērtēšanas kritēriji bija darbu oriģinalitāte un atbilstība izvēlētajai vietai pilsētvidē, mākslinieciskā izpildījuma kvalitāte.

Konkursa laureātu darbus ikviens līdz 28. martam var aplūkot Jelgavas Mākslas skolas izstāžu zālē.

Foto: Elīna Putāne