Aktualitātes,Slīdrāde

09.10.2020.

Konkurss “Mākslinieka Ģederta Eliasa mīklu minot”

Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skola šī gada pavasarī rīkoja jau trešo novadnieka latviešu mākslinieka Ģederta Eliasa daudzpusīgajiem mākslas stiliem un žanriem veltīto vizuālās mākslas konkursu, kurā piedalījās arī mūsu topošie mākslinieki. Katrai paaudzei ir savi uzdevumi. Kultūras jomā – apzināt, izpētīt un saglabāt priekšteču gara pērles. Bez vēstures nav nākotnes, tāpēc ir svarīgi zināt un godāt savas nācijas personības. Viens no tādiem Latvijas 20. gs. kultūrā bija Ģederts Eliass – spožs gleznotājs, mākslas vēstures pētnieks, spēcīga personība, kuras mākslas mantojums apliecina piederību augstākajām Eiropas kultūras kvalitātēm.

Šī gada konkursa tēma bija “Sadzīves aina laukos”. Mākslas darbs, kas attēlo ikdienas dzīves sižetu. Ainas varēja būt gan reālistiskas, gan izdomātas.

Konkursa mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu izpratni par tēlotājas mākslas žanru, rosināt interesi par sadzīves ainu kā mākslas žanru.

Šogad darbus vērtēja starptautiska žūrija. Pirmā, otrā un trešā vieta tika piešķirta katrā kategorijā un vecuma grupā, kā arī tika piešķirtas citas balvas.

Konkursa rezultāti tika izziņoti šajā rudenī:

Grafikas darbu grupā (7-9 gadi): 
Evelīna Ozola ieguvusi 1. vietu , bet Anita Stieciņa (10-12 gadi) – Jelgavas novada pašvaldības balvu.
(skolotāja Digna Bicāne)

Gleznošanas darbu grupā:
Patrīcija Ozoliņa (10-12 gadi) un Lota Ozola (13-15 gadi) ieguvušas Eiropas informācijas centra balvu, bet Laima Kalniņa (16-18 gadi) – SIA “Kanclers “ balvu.
(skolotāja Inga Jākobsone)