Aktualitātes,Slīdrāde

19.03.2022.

Radošo darbu konkurss “Misija – KRUPIS – Izglāb princi!”

  • Cēsu Mākslas skolas 20V programmas dizaina un stikla nodaļas 1.,2.,3. klases skolēni pētīja un iepazinās ar dabas aizsardzības aktualitātēm. Tā bija radošā iniciatīva caur dabas izziņas procesiem. Tagad mēs zināsim un “Misijā-KRUPIS. Izglābsim princi!”!

Darbus komisija izvērtēs laikā no 2022. gada 16. līdz 22. martam. Uzvarētāji tiks paziņoti Dabas aizsardzības pārvaldes facebook lapā https://www.facebook.com/dabasparvalde un mājaslapā https://www.daba.gov.lv/lv/misija-krupis (ar uzvarētājiem Pārvaldes pārstāvji sazināsies arī personīgi) līdz 2022. gada 25. martam.

Konkursu organizēja Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020.gadam projektu “Ezeru pārvaldības un apsaimniekošanas uzlabošana Kurzemē un Ziemeļlietuvā (projekta Nr. LLI-449 ) jeb LIVE LAKE.

Konkurss tiek organizēts kā viena no Dabas aizsardzības pārvaldes un projekta LIVE LAKE īstenotās sabiedrības iesaistes kampaņas “Misija–KRUPIS. Izglāb princi!” aktivitātēm.

Konkursa mērķi: (1) attīstīt bērnu un jauniešu radošo iniciatīvu caur dabas izziņas procesiem, (2) veicināt viņu interesi par dabas aizsardzības aktualitātēm, (3) sekmēt viņu izpratni un paplašināt viņu zināšanas par abinieku būtisko lomu bioloģiskās daudzveidības nodrošināšanā un ekosistēmu veidošanā, (4) pievērst viņu uzmanību ikgadējai pavasara krupju migrācijai.

Konkursa dalībnieki: Aleksandrs Salnītis, Alens Hāns, Anita Stieciņa, Evelīna Lange, Evija Gavare, Frīda Java, Gabriela Tensberga, Grieta Rozenberga, Ingrīda Misāne, Katrīna Elbrekte, Krista Jurēvica, Ksenija Undra, Laine Paura, Līna Grava, Lizete Garklāva, Luīze Babahina, Marta Mežaka, Ruta Blažēvica, Sniedze Nora Dreibante, Ulfs Dāgs Jēkabsons, Unda Baruna, Viktorija Leščika.

Ar skolēniem strādāja skolotāji Kristaps Priede, Emma un Eero Rass.