Aktualitātes,Slīdrāde

23.10.2022.

„Apģērbs ir vēstījums”

Pirms brīvlaika, piektdienas pēcpusdienā, skolā viesojās modes dizainere Sonita Pāvuliņa. Prezentācijā skolēnus iepazīstināja ar modes pasaules tendencēm un apģērba dizaina aktualitātēm. Sonitas vadītajā meistarklasē skolēni modelēja savus izdomātos stila tērpus. Iegūtās prasmes un zināšanas palīdzēs risināt konkursa uzdevumus.

2022./2023. mācību gada Valsts konkursa tēma „Apģērbs = vēstījums” Latvijas profesionālās ievirzes izglītības programmas „Vizuāli plastiskā māksla” audzēkņiem.

Valsts konkursa uzdevumi ir dot iespēju audzēkņiem iepazīt apģērbu dizainera darbu, iepazīties ar mākslas un dizaina piemēriem, modes dizaineriem, aktualitātēm modes industrijā un izveidot apģērbu kolekciju, paužot konkrētu vēstījumu, pilnveidojot audzēkņu pieredzi prezentēt radošā darba ideju.

Konkursa I kārtā katrs konkursa dalībnieks vai dalībnieku grupa piedalās ar patstāvīgi veiktu konkursa projektu atbilstoši I kārtas uzdevumam – apģērbu kolekcijas izveide, paužot konkrētu vēstījumu.

Kolekcijas bāze: T krekls (viens vai vairāki, jauns vai valkāts, ar “stāstu”,   (vecmodīgs, ar traipiem, pārstrādei nolemts u.c.).