Aktualitātes

21.09.2023.

Skolai jauns vārds

No 2023. gada 1. septembra skola sāk dzīvot ar jaunu vārdu, – Pētera Rozenberga Cēsu pilsētas Mākslas skola.

Pēteris Rozenbergs, Cēsīs bijis it kā nemanāms, bet vienmēr klāt esošs ar saviem darbiem, ar savām oriģinālām, dziļi pamatotām domām un spriedumiem par mākslu, par kultūras, sabiedriskās, arī saimnieciskās un politiskās dzīves norisēm Cēsīs, Latvijā un pasaulē. Pēterim Rozenbergam bez mākslinieka talanta piemita šodien tik retais cilvēciskās saskarsmes talants. Pēteris Rozenbergs ir mākslas skolas idejas autors, kurš realizēja skolas izveides, dibināšanas ideju no sākuma līdz brīdim, kad skola reāli sāka darboties. 1988. gadā Priekuļos, sadarbībā ar rajona tautas izglītības nodaļu, tika nodibināta un atvēra bērnu mākslas skola. Par bāzi skolai bija iespēja izmantot bijušo Priekuļu astoņgadīgo skolu, protams, nākotnē plānojot bērnu mākslas skolu pārcelt uz Cēsīm.

Pētera Rozenberga viedoklis no laikraksta “Padomju Druva”: “Gaidīt kamēr šāda iespēja radīsies pilsētā, mēs nedrīkstam, jo izaugs vēl viena paaudze, kurai būsim lieguši iespēju mācīties. Mēs gribam veidot Vidzemes mākslas tradīcijām atbilstošu skolu. Kāda tā būs? Pilnīgs modelis vēl nav izstrādāts. Gan bērni, gan vecāki bija pārliecināti, ka nākamgad visi kopā godam nopelnīs novadnieka Kārļa Miesnieka vārdu. Republikas Kultūras ministrija iedalījusi štata vienības, jau ir piešķirti līdzekļi skolas atvēršanai un uzturēšanai… Septembrī jaunajā mācību iestādē jāskan bērnu balsīm.”

Esam pagodināti, Cēsu pilsētas Mākslas skolai, būt nosauktai mākslinieka Pētera Rozenberga vārdā! Šī iecere, sagaidot skolas 35 gadu jubileju, liek strādāt ar vēl lielāku pašatdevi, plānot skolas attīstības procesus un būt lepniem, cienot vēsturi un novada kultūrtelpu.

Pēteris Rozenbergs, “Mākslinieks, par kuru jāsaka tāpat kā par viņa tēvu Jāni Rozenbergu – īstens, savai pilsētai visu dzīvi uzticīgs mākslinieks, kurš kopā ar domu biedriem, cik spējis, centies Cēsis pacelt ne par vārdos izlielītu, bet par patiesu latviskas kultūras pilsētu…”.